1. GENEL OLARAK
1.1.YAZOKUR , internet bazlı bir üyelik servisi olup, size (“Siz” veya “Kullanıcı”) Kullanım Koşulları, bu Gizlilik Politikası veya YAZOKUR için site/portal üzerinde sunulan hizmetlere ilişkin uygulanacak her türlü ek hüküm ve koşullar (“Şartlar”) çerçevesinde web sitesi, mobil telefon, tablet veya diğer cihazlarınız üzerinden üyelerin özgün içerikleri site/portala yüklemek sureti ile diğer üye ve yayıncı ve yayımcı kuruluşlar ile paylaşıma açması ,üyeler arasında özgün içeriklere ilişkin etkileşim ve paylaşımlar yapılması hususlarında erişim sağlamaktadır.

1.2.Bu Gizlilik Politikası site/portal üzerinden YAZOKUR tarafından sunulan hizmetler ile bağlantılı olarak, kişisel verileriniz de dahil olmak üzere birtakım verilerinizin toplanma, depolanma, kullanım ve paylaşım yöntemlerini açıklamaktadır. Bu Gizlilik Politikası aynı zamanda sitemizi ziyaret eden veya uygulamamızı indiren ve kullanan kişileri de kapsamaktadır. Kişisel verilerinizin işlenme yöntemleri hakkında Sizi bilgilendirmek ve Hizmet’i kullanırken vermiş olduğunuz kişisel verilerinizin gerekli özen ve dikkatin sarf edilmesi suretiyle, başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu olmak üzere kişisel verilerin korunmasına dair mevzuata uygun olarak işlendiği konusunda Siz’i temin etmek amacı ile hazırlanmıştır. Bu husus dahilinde ayrıca Kişisel verilerin Korunması hakkında Kanun kapsamında bilgilendirme metni ve Çerez Politikası hazırlanmış olup, belirtili linklerden ulaşabilirsiniz.
Çerez Politikasına buradan ulaşabilirsiniz.

1.3. YAZOKUR kişisel verilerinizin, özellikle yetkisiz erişime veya açıklanmasına, kullanımına, değiştirilmesine, yok olmasına ve kaybına karşı uygun tüm teknik ve idari önlemleri almaktadır.

2.VERİ SORUMLUSU
2.1Veri Sorumlusu EMİNE DURU.’dur.

EMİNE DURU.(YAZOKUR) saklanan kişisel verilerinizin işlenmesinde veri sorumluları olarak hareket etmektedir. Gizlilik veya veri bütünlüğü gibi konularda şirketle irtibatageçebilirsiniz. Tarafımıza nasıl ulaşacağınız konusunda gerekli bilgi madde 13 ve aydınlatma metninde yer almaktadır.

3. YAZOKUR KİŞİSEL VERİLERİ AŞAĞIDA BELİRTİLİEN ŞARTLAR DAHİLİNDE TOPLAMAKTADIR.
YAZOKUR Sizin hakkınızdaki kişisel verileri aşağıdaki hallerde toplar:
• İnternet sitesini ziyaret etmeniz halinde,
• YAZOKUR’da bir hesap oluşturmanız ve/veya verilen hizmetleri kullanmanız halinde,
• YAZOKUR’dan bir eklenti servis veya ürün talep etmeniz halinde,
• Site/portal üzerinden sunulan hizmetlere ilişkin herhangi bir uygulamayı üyelik hesabı açılmış olsun veya olmasın yüklemeniz ve/veya kullanmanız halinde,
• YAZOKUR’a üye olmanız halinde,
• Hata, ihlal veya başka türlü uygunsuz materyallere ilişkin bildirim yapmanız veya diğer bir sebeple müşteri hizmetleri ile temasa geçmeniz halinde,
• Site/portal üzerinden sunulan hizmetleri Facebook ya da benzeri diğer üçüncü taraflarca sağlanan hizmetlerle bağlantılı olarak kullanmanız halinde, örn. Hizmet’e giriş yapmayı kolaylaştırmak için üçüncü taraf hizmetten veri almaktayız,
• Müşteri memnuniyeti anketi veya pazarlama anketi gibi, fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere, bir araştırmayı yanıtlamanız veya gönderdiğimiz iletilere yanıt vermeniz halinde, ya da
• YAZOKUR ile ilişiklinizin yönetilmesi için gerekli olan diğer hallerde.
YAZOKUR kendisine veya üçüncü taraflara ait çerezler ve tercihleriniz ile faaliyetlerinizi, mesela uygulamamızı indirdiğinizde, Hizmet’i kullandığınızda ya da internet sitemizi ziyaret ettiğinizdeki davranışlarınızı,sosyal medya hesabı aracılığı ile yapılan girişlerde sosyal medya profilleri, takip edebilen diğer izleme teknolojileri (işaretçi, etiket ve nokta dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) aracılığıyla da veri toplamaktadır. Bu, örneğin oturum açmayı kolaylaştırmak, Size tercih edilen ayarlarınızı hatırlamak, Size özel pazarlama ve reklam başarısının ölçülmesi amacıyla olabilmektedir. Detaylar için Çerez Politikası’na bakınız.

4. YAZOKUR TARAFINDAN TOPLANAN KİŞİSEL VERİLER

YAZOKUR’ da bir hesap oluşturduğunuzda veya müşteri hizmetlerine ulaştığınızda tarafımızca hakkınızda kişisel veri toplanır. Toplanan kullanıcı verisine, isminiz ve/veya kullanıcı isminiz, e-mail adresiniz ve/veya telefon numaranız gibi iletişim bilgileriniz ve kredi kart çeşidi ve kartın son kullanma tarihi gibi ödeme detaylarıdahildir. YAZOKUR bunlar dışında, Sizin tarafınızdan sunulması halinde doğum tarihiniz, cinsiyetiniz ve mesela adresiniz gibi diğer iletişim verilerinizi de toplar. Sizin tarafınızdan verilen aile bireylerinize ait (aile bireylerinizin isimleri, e-mail adresleri, doğum tarihleri ve ilgi alanları dahil) verileri de toplayabilir. Bu kişisel verileri paylaşmayı tercih etmeniz halinde, ilgili kişilerden gerekli olduğu ölçüde rızalarını almış olmanız ve aynı zamanda bu kişileri işleme faaliyetlerimizle ilgili bilgilendirmiş olmanız gerekir.

Site/Portal üzerinden sunulan hizmetler bakımından YAZOKUR kullanıma ilişkin veriyi (başlık seçimleri ve arama sorgusu gibi), izleme bilgisini (görüntülenen içerik gibi) ve teknik veriyi (benzersiz platform kimlikleri, telefon ve platform sürümleri, cihaz IP adresi, YAZOKUR uygulama sürümü, dil ayarları, URL bilgisi, parola (şifrelenmiş), çerez verileri ve tarayıcı tipi gibi) toplayabilir. Ayrıca üye ile YAZOKUR arasında yapılacak ticari işlemlere istinaden faturalandırmayı kolaylaştırmak amacıyla ödeme hizmet sağlayıcılarına vermiş olduğunuz bilgilerin bazılarını toplayabilir ve işleyebilir.

Site/Portal üzerinden sunulan hizmetlerin kişisel veri işleyen Google, Facebook ya da üçüncü taraflarca sunulan benzer hizmetlerle bağlantılı olarak kullanmanız halinde, kişisel verilerinizi paylaşmanıza izin verdiğinizGoogle, Facebook ya da diğer üçüncü taraf hizmet sağlayıcılara sunduğunuz kişisel verileri toplayarak işleyebilir. Bu hal ve durumda üçüncü tarafların gizlilik uygulamalarına ilişkin bilgi almanızı önerilmektedir.

Ayrıca, internet sitesinde yer alan kamusal forumlarda sağladığınız veya site/portal ,paylaşım sosyal paylaşım siteleri gibi üçüncü taraf platformlarda yer alan YAZOKUR sitelerinin kullanımı esnasında sağladığınız ya da kişisel hesabınız ile beraber kişisel profilinizi bir üçüncü taraf internet sitesine link verdiğinizde sağladığınız kişisel veriler toplanarak işlenebilir.

Seçtiğiniz ödeme yöntemine dair bazı kişisel verileri de toplayarak işleyebilir. Bu sebep ile toplanan kişisel veriler, site/portal üzerinden sunulan hizmetleri alma hususunda gerekli şartlara haiz olduğunuz ile tarafınızca tercih edilecek ödeme yönteminizin tespiti amacına yönelik olarak toplanmaktadır. YAZOKUR kendi uhdesinde bulunmayan ve bağımsız faaliyet gösteren ayrı sistemler altında üçüncü taraf ödeme hizmetleri ile işbirliği yapmakta olduğundan, kredi kartı numarası gibi ödemeye dair bütünsel veriler tarafımız nezdinde toplanmaz ve saklanmaz.Bu hal ve durumda üçüncü tarafların gizlilik uygulamalarına ilişkin bilgi almanızı önerilmektedir.

5. VERİLERİN SAKLANMA SÜRESİ
Tarafınıza ait kişisel veriler sadece ilgili işleme faaliyetinin amacı için gerekli olduğu süre boyunca saklar..Bu kapsamda; pazarlama amacı ile toplanan ve işlenen kişisel verileriniz, Üye olduğunuz sürece boyunca ve üyeliğiniz sona erdikten itibaren 12 (on iki) ay süre ile saklanır ve bu verinin işlenmesine devam edilmesi için açıkça izin verilmemiş ise bu sürenin sonunda silinir.
Sözleşmesel yükümlülüklerimizi yerine getirmek,ve diğer ek hizmetlerin kullanımını takip etmek ve belgelemek için, üye olduğunuzda vermiş olduğunuz kişisel veri (isminiz ve/veya kullanıcı isminiz, e-mail adresiniz ve/veya telefon numaranız ve ödeme detaylarınız gibi), üyeliğiniz ya da süresince ve üyeliğinizin sona erdiği tarihten hangisi en geç ise o tarihten itibaren 24 (yirmi dört) ay süre ile saklanır.Yine site/portal üzerindeki aktivitelerinize ilişkin veriler, üyeliğiniz süresince ve üyeliğinizin sona ermesinden itibaren 24 (yirmi dört) ay süre ile, bu süre zarfında üye olarak geri dönmek istemeniz halinde kullanıcı deneyiminizi kolaylaştırmak ve geliştirmek amacıyla saklanır.İşbu süreler zarfında kişisel verileriniz analitik amaçlar için işlenir.
Ancak YAZOKUR’un ilgili mevzuatın gerektirmesi halinde veya hak talebinde bulunmak, bir hakkı kullanmak veya savunmak için kişisel veriyi bahsi geçen sürelerden daha uzun bir süre de saklama hakkı saklıdır.

6. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN SAKLANDIĞI YER
Kişisel verileriniz Sözleşme Tarafı’nın kurulduğu ülkede bulunan sunucularda saklanır.

7. YAZOKUR TARAFINDAN KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMACI
YAZOKUR tarafından kişisel verileriniz site/portal üzerinden sunulan hizmetler dahilinde farklı amaçlar ile işlenmektedir. Bunları kısaca belirtmek gerekir ise kişisel verileriniz;
-Sunulan hizmet ve site/portalın özelliklerini geliştirmek ve uyarlamak amacıyla pazar ve müşteri analizleri, piyasa araştırmaları, istatistikler, iş takibi ile iş yönteminin geliştirilmesi,
– Müşteri ilişkilerinin yürütülmesi, Kişiselleştirilmiş ve daha iyi bir hizmet sunumu sağlanması, Tekliflerin kişiye özel olarak geliştirilmesi ,
-Kanuni yükümlülüklerin yerine getirilmesi,
-Pazarlama iletilerinin üyelere tercihleri kapsamında mal ve hizmetlerin belirlenerek anlık bildirim, e-posta ve 3.kişilerin hedefleme pazarlama yönetimi ile sunumunun sağlanması, tavsiye edilmesi, link verilmesi , kısımlara ayrılması, analiz edilmesi,
-Üye tercihleri ile ilgisiz olan reklam ve diğer pazarlama iletilerinin gönderilme riskinin azaltılması ,
-Kullanıcılara benzer kitlelere yönelik hedefsel pazarlama amacı ile kullanılması ,
-Google ,Facebook ,apple ve benzeri 3.taraf platformlarda özel kitleler oluşturulması,
-Portal/Site üzerinden üye hareketleri kapsamında ziyaret,paylaşımvb benzeri üye hakkında her türlü veriyi düzenleme ve analiz etme
-Hukuk ve yasalara aykırı eylem ve fiillerin engellenmesi,tespiti ,soruşturulması
-Site/Portal da belirtilmiş olan şartların yerindelik kontrolü ile uygulanabilmesi

Amaçları ile işlenmektedir.

8. VERİ İŞLEMENİN HUKUKİ DAYANAĞI
YAZOKUR tarafındanŞartlar’ınişletilebilmesiveişlevlerini sunabilmesi ve yönetebilmesi için gerekli olması sebebiyle kişisel verileriniz işlenmektedir.

Bir kısım kişisel verinin işlenmesindeki dayanak verinin işlenmesindeki meşru menfaatin, üyenin kişilik ve bütünlüğüne olan etki ve risklere karşı ağır gelmesi kapsamında ortaya çıkan çıkarlar dengesi gerekçesi ile işlenilmektedir.

Bazı kişisel verilerin işlenmesinde üye tarafından onay şartı aranmaktadır. İşlemenin yasal dayanak olarak yalnızca rızanıza bağlı olarak yapılacağı ölçüde, gönüllü olarak bu rızayı verip vermemek üyenin kararı olmak ile üye tarafından verilen rıza her zaman daha sonradan kısmen veya tamamen geri alınabilir.

9. VERİ GÜVENLİĞİ VE BÜTÜNLÜĞÜ
Kişisel verileringüvenliği, bütünlüğü ve gizliliği bizim için çok önemlidir. Kişisel verileri özellikle yetkisiz erişime veya ifşaya, kullanımına, değiştirilmesine, yok edilmesine ve kaybına karşı korumak üzere geliştirilmiş teknik, idari ve fiziki güvenlik önlemleri uygulamakta olmak ile bu husus dahilinde Güvenlik prosedürlerimizi, ek önlemler almaya veya mevcut önlemleri teknik olarak yükseltmeye gerek olup olmadığını tespit etmek için, süreklilik ile değerlendirme ve testler yapılmaktadır.

Ancak malum olunduğu üzere tümüyle engelleyici önlemlerin sayısı kısıtlı olmakla bilmenizi isteriz ki, elimizden gelen tüm çabaya rağmen, tümüyle aşılmaz önlemlerin sayısı azdır, ve bu yüzden de Sizden Hizmet’te şüpheli faaliyetler fark etmeniz halinde bizi derhal haberdar etmenizi önemle rica ederiz.
KVKK ve ilgili mevzuatlar uyarınca üye ile YAZOKUR arasında yapılmış olan sözleşme kapsamındaki yükümlülükler ile iş ortakları ve hizmet sağlayıcılarına karşı sorumluluklarını yerine getirmek, YAZOKUR Gizlilik Politikası’nda belirtilen diğer amaçlar için, kişisel verileriniz
YAZOKUR’un iştirakleriyle, iş ortaklarıyla, hizmet sağlayıcılarıyla ve diğer üçüncü şahıslarla paylaşabilir. Örneğin bankanıza yanlış anlaşılmaları gidermek, uyumluluğumuzu göstermek ve benzeri durumlar için bilgi vermemiz gerekebilir.Kredi kartı ile yapılan işlemler bakımından sorumlu banka ile işlem açısından uyuşmazlıkların giderilmesi için bilgi verilmesi bu duruma örnek olarak gösterilebilir.

Firma adına kişisel veri işleyen müşteri servisleri ve iştirakleri ile IT sistem sağlayıcıları de kişisel veri paylaşabilir. Bu husus dahilinde kişisel verilerin yüksek seviyede güvenlik önlemleri altında korunması için, söz konusu üçüncü kişilerle veri işleme sözleşmeleri yapılmaktadır.

Üyelere gönderilecek alakasız reklam veya diğer pazarlama iletilerinin gönderilmesinin önüne geçmek,dijital pazarlamaya ilişkin Pazar ölçümleri yapmak, üyelere özel olmak üzere reklam veya diğer pazarlama iletileri yollamak, reklam ve pazarlama iletileri yollamak veya diğer tanıtım amaçları için kişisel verilerinizi üçüncü taraflarla paylaşabilir. Örnek olarak Google Analytics’te yeniden pazarlama özellikleri ve izlenim, ilgi alanı ve demografik raporlama araçlarını kullanarak Facebook ve Google gibi platformlarda özel hedef kite oluşturması ve belirli bir pazarlama yönteminin yeni özel bir müşteri veya bir dizi yeni müşteri kazandırdığına ilişkin Facebook ve Google gibi iş ortaklarının bilgilendirilmesi gösterilebilir.

Kişisel verilerkanuni yükümlülüklerin veya resmi merci ve kurumların taleplerinin yerine getirilmesi ile firmanın hukuki çıkarlarının korunması yönünden gerektiğinde ve sahtecilik ile diğer güvenlik ve teknik sorunların tespiti, izlenmesi ve önlenmesi amacıyla da paylaşılabilir.

Uluslararası bir şirket olarak, kişisel verilerinizi Avrupa Birliği’nde (AB) veya Avrupa Ekonomik Alanı’nda (AEA) veya başka yerlerde saklayabiliriz. Kişisel verileriniz farklı ülkelere aktarıldığında, bu veri aktarımı, bu Gizlilik Politikası’nda öngörülen amaçlar doğrultusunda daha önce açıklanan alıcılara yapılır.Eğer, kişisel verilerinizin Türkiye dışında bir ülkeye aktarılması ve orada tutulması söz konusu olur ise, özel güvenlik önlemleri alınır; söz konusu veri aktarımının Gizlilik Politikası ile başta Kişisel Verilerin Korunması Kanunu olmak üzere yürürlükteki veri koruma mevzuatına uygunluğu temin edilir, mesela Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından uygun görülen veya tavsiye amacı ile ilan edilen veri koruma hükümlerini taşıyan sözleşmeler kapsamında hareket edilir.

12. GİZLİLİK POLİTİKASI’NDA DEĞİŞİKLİKLER
Bu Gizlilik Politikası’nda zaman zaman değişiklik yapılabilir. YAZOKUR tarafından yapılacak esaslı değişiklikler bakımından yürürlüğe girmeden önce e- mail, SMS yoluyla veya site/portal üzerinden üyelere gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır. Güncel hali ile site/portal üzerinde yayınlanacaktır.Onay gerektiren hallerde üyelerden konuya ilişkin yeni onay talep edilecektir.

13. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN KORUNMASINA İLİŞKİN HAKLARINIZ
Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi işbu Aydınlatma Metni’nde aşağıda düzenlenen yöntemlerle YAZOKUR’ a iletmeniz durumunda YAZOKUR talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, Kişisel Verileri Koruma Kurulunca bir ücret tarifesi öngörülmesi halinde, YAZOKUR tarafından, belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. Bu kapsamda kişisel veri sahipleri;
• Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
• Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
• Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
• Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
• Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Yukarıdaki haklarınızın bazılarının ancak belirli durumlarda kullanılabileceği hususunu da bilginize sunarız. Mesela, veri taşınabilirliği hakkı, ancak, işlemenin bir sözleşmeye veya rızaya dayanması ve ayrıca işlemenin otomatik yöntemler kullanılarak yapılmış olması halinde mümkündür. Kişisel verilerinizin silinmesi ise verilerinizin meşru menfaat kapsamında veya rızanıza dayalı olarak işlendiği durumlarda yerine getirilebilir.

Yukarıda belirtilen hususlara ilişin sorularınız olması halinde yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmakla ilgili talebinizi, “yazılı” veya Kişisel Verilerin Korunması Kurulunun belirlediği diğer yöntemlerle YAZOKUR’a iletmeniz gerekmektedir. Kişisel Verilerin Korunması Kurulu şu aşamada herhangi bir yöntem belirlemediği için başvurunuzu, KVK Kanunu’nun amir hükmü gereği yazılı olarak YAZOKUR’a iletmeniz gerekmektedir. Bu çerçevede YAZOKUR’a yapacağınız başvurularda yazılı olarak başvurunuzu ileteceğiniz kanallar ve usuller aşağıda açıklanmaktadır.

Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ve kullanmak istediğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızla birlikte talebinizi, hangi hakkınızın kullanımına ilişkin olduğunu da belirterek EMİİNE DURU adresine iadeli taahhütlü mektup yoluyla veya info@yazokur.com adresine alındı teyitli şekilde iletebilirsiniz.

30 gün içinde, başvuruya cevap verilmemesi hallerinde ise başvuru tarihinden itibaren 60 gün içinde Türkiye’de yaşayan ilgili kişiler Kurula şikâyet yoluna gidebilir.

Kişisel verilerinizin YAZOKUR tarafından doğrudan pazarlama amacı ile kullanılmasını istemiyorsanız, konu hakkında YAZOKUR’ a yazılı bildirimde bulunabilirsiniz. Her bir bülten içerisinde, daha fazla bülten almamanız için bülten listesinden çıkma seçeneğinizi kullanabileceğiniz tarafınıza bildirilecektir. Anlık bildirimler kapsamında (birçok mobil telefon ve tabletlerde olduğu üzere) kullandığınız cihazın “Ayarlar” bölümüne giderek “Bildirimler” seçeneğinden bir veya birden fazla uygulama için anlık bildirimleri kaldırabilirsiniz. Çerezler kapsamında sahip olduğunuz seçenekler YAZOKUR’un Çerez Politikası’nda açıklanmaktadır.

Kişisel verilerinizin yürürlükteki kişisel veri koruma mevzuatına aykırı şekilde işlendiğini düşünüyorsanız, ilgili idari otoriteye şikayette bulunma hakkına sahipsiniz. Türkiye’de ikamet ediyorsanız veya çalışıyorsanız, ya da söz konusu kişisel veri mevzuatına aykırılık Türkiye’de gerçekleştiyse şikayetinizi Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na iletebilirsiniz.

EMİNE DURU.

© 2021 Yazokur. Sizin için sevgiyle hazırlandı. MacroTurk

İletişim

Sizlere daha iyi hizmet edebilmek için bize mail gönderebilirsiniz.

Gönderiliyor
error: İçerik Korumalı

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account