- Türkiye’de 1 Mayıs 1923 yılından bu yana kutlanan emekçilerin uluslarası bayramı 22 Nisan 2009 yılında TBMM’de 5892 sayılı kanun ile reel sektördeki işçilere değil! kamu kurum ve kuruluşlarına resmi tatil günü olarak ilan edilmiştir.
Küçük ve orta ölçekli işletmeler de sigortasız iş gücü, işsizliğin artması ve gelir eşitsizliği gibi meseleler yıllardır çözülememiş ve artmaktadır. Bu gibi ana meseleler çözüm beklerken ülkemizde yapılan 1 Mayıs kutlamaları siyasal eylemler taşkınlık gövde gösterisi gerginlik ve vandalizm şeklinde cereyan ettiği için reel sektördeki işçilere faydalı olmamaktadır.
1977 taksim olayları neticesinde akıllarda kanlı 1 Mayıs olarak özdeşleşmiştir. Halka rağmen halk için anlayışı içindeki bu jakobenlerin yürüyüşlerinden bugüne dek reel sektördeki çalışanlar yarar sağlayamamışlardır.
İskandinav ülkelerinde 1 Mayıs kutlamaları işçilere sinema bileti yemek kuponu gibi ikramların yanı sıra izinli olarak geçirdikleri 1 gün olmakla birlikte sendika temsilcilerinin işçilerle sohbet etmeleri ve çeşitli konser etkinlikleriyle festival havasında geçmektedir.
Hz. Ömer’in ‘işçinin hakkını alnının teri kurumadan ödeyiniz’ sözü İslam dininin konuya yaklaşımının özetidir.
Bir emek ekonomisti olarak konuya bakış açım özetle bu şekildedir.
Bayram havası içinde, işçinin onuru ve hakkının teslim edildiği, memurun değil işçinin tatil yaptığı bir işçi bayramı geçirmenizi diliyorum.
Sağlıcakla kalınız…

Seslendirme harika olmuş ???
Teşekkür ederim. Sizce de tuhaf değil mi? Yıllardır hiç kimsenin aklına gelmiyor mu bu işte bi tuhaflık olduğu?
Ben memurum ama dediğinize katılıyorum haklısınız.